AEF Mätinstrumentmuseum

Uppdaterat 2021-10-01

 

Vårt Digitala Mätinstrumentmuseum omfattar idag 720 instrument av 150 fabrikat och omspänner en tidsperiod av 90 år. Bildportalerna innehåller över 10 000  bilder, tagna i våra egna fotostudios, varav hälften är högupplösta.

 

Struktur

Genom att klicka på en Tillverkare kommer man till en Bildportal som består av bilder på de mätinstrument som AEF haft tillgång till, sorterat på tillverkare. För de större leverantörerna av mätinstrument till Försvaret finns direktlänkar.

Alla tillverkare är sorterade i bokstavsordning under knappen "Alla A - X"

 

Genom att klicka på Bilden i bildportalen kommer man till detaljbilder varifrån man sedan kan klicka sig vidare till högupplösta bilder.

 

Genom att klicka på instrumentets Beteckning i bildportalen kommer man till mer information om instrumentet. Informationen är i huvudsak länkar till katalogblad ur Försvarets Typkatalog där tekniska data finns.

 

AEF:s inventarienummer är även angivet som intern referens.

 

Genom att klicka på Företagsnamnet i bildportalen kommer man till en notis om Företagets historia.  Företagets historia är även åtkomlig från respektive företagsnamn under knappen "Alla A -X".
 

Direktlänk till "Företagets historia".

 

För tillverkarna General Radio, Hewlett Packard och Tektronix, som var de största leverantörerna till Flygvapnet, har vi mer fördjupad information som katalogblad, tekniska data, användningsområde med mera.

Upplägget skiljer sig något från övriga portaler. T.ex. så når man den utökade informationen och fler bilder genom att klicka på instrumentet beteckning.